Menu

När vi jobbat
färdigt är
det du som
får koppla av.

Varje möbel från Conform är byggd för att vara den
bekvämaste platsen i ditt hem. Ju mer arbete vi lägger ner
på det, desto trevligare blir det för dig.

 

The story began forty years ago.

Then it was 1978, and we were making armchairs in Holsbybrunn, Småland.

Now it’s 2018, and we are making armchairs in Holsbybrunn, Småland.

At first glance there is no difference – but take a closer look, and you will find a remarkable development when it comes to materials, design and manufacturing processes.

Sure, we could broaden our product portfolio quite easily – but we are perfectly happy with making armchairs
and footstools. To us, specialization is valuable. It means the things you make are special.

 

Ditt hem,
din möbel.

 

Det finns alltid ett sammanhang där
en ny möbel ska passa in. Den ska
hitta sin plats i tid och rum, den ska
fungera i en tidlös eller tidsenlig miljö.

 

Vi har ett långvarigt samarbete med flera
skandinaviska formgivare – Jan, Niels,
Jahn, Lenka och Fredrik. Utifrån deras
skisser skapar vi tillsammans möbler
som överraskar och behagar, välkomnar
och imponerar.

Den slutgiltiga designprägeln sätter du
själv, genom att kombinera de material
och ytor du önskar. Kanske ska din fåtölj
perfekt matcha resten av ditt hem – eller
bli en möbel som ingen annan har?

 

Att följa
sittkurvan.

 

Titta och sitta är vad Conform handlar om. Fåtöljen ska se så inbjudande ut att du bara måste prova den. Och när du väl satt dig ska du aldrig vilja lämna den.

När vi konstruerar våra möbler är design, ergonomi och nish nära sammanlänkade, ja, rentav avgörande för varandra.

 

Det smidigaste sättet att tillverka en möbel är att använda raka linjer och plana ytor. Allra enklast är om den bara består av räta block, som är lätta att klä och foga samman.

Så jobbar inte vi.

Våra möbler har istället välvda ytor och levande linjer med naturlig riktning. Tekniken inuti gör att fåtöljen möter upp din kropp i varje sittställning.

 

 

Att förstå hur svanken ändras och kroppens tyngdpunkt förflyttas är allra viktigast i vår produktutveckling. Vi kallar det sittkurvan – och vi har följt den i decennier. Det har gjort våra möbler till några av världens skönaste.

För att färdigställa en organiskt formad möbel, vars delar dessutom är rörliga, behövs möbelsnickarens erfarenhet och känsla. Klädseln ska spännas så det aldrig uppstår rynkor eller glipor. Olika ytor ska mötas med exakt precision.

Därför kommer Conforms tillverkning aldrig att kunna bli helt automatiserad. Det behövs människor för att putsa, tapetsera och montera – människor som känner ett gott hantverk. Precis som du kommer att göra.

 

 

 

 

 

 

 

Några
ord om …

… läder.
Vi jobbar huvudsakligen med tre läderkvaliteter: standard-, semi-anilin- och anilinläder. Deras egenskaper skiljer sig åt en del – precis som tycke, smak och unika behov hos slutanvändarna.

Standardläder är ett korrigerat, täckfärgat och narvsatt läder där de flesta naturliga oregelbundheter är avlägsnade. Kvaliteten är ytterst beständig mot fläckar och smuts.

Semi-anilinläder är ett mjukt och genomfärgat läder som fått ett tunt färgpigment på ytan. Vissa naturliga
oregelbundheter och märken kan förekomma. Lädret har goda komfort- och andningsegenskaper.

 

Obekvämt
testad för ett
bekvämt liv.

När en ny fåtölj är klar för serietillverkning har den inte bara fått den formmässiga och tekniska perfektion vi strävar efter. Den har även överlevt en vistelse i vår tortyrkammare … förlåt, vårt testlabb. Förutom gamla goda hållbarhetstester, med mekaniskt tryck mot rygg, sits och fot, har vi även byggt egna stationer där vi attackerar fåtöljen från alla håll.

Armstöden utsätts för en belastning av 60 kilo, sådär 20 000 gånger. Vi släpper en 120-kilossäck på sitsen och testar fällmekanismen i ryggen med en kraftig vajer, som drar den bakåt med 40 kilos tryck – ungefär 100 000 gånger.

Med jämna mellanrum plockar vi även intet ont anande möbler från vår bentliga produktion, för att försäkra oss om att kvaliteten bibehålls över tid. Lite får ju en fåtölj tåla. Eller ganska mycket, om den kommer från Conform.


 Anilinläder är vårt naste läder. Det har endast en lätt ytbehandling men är helt genomfärgat. Anilinläder är ytterst mjukt och följsamt, och rätt behandlat patineras det vackert med åren. Det kräver en del omvårdnad eftersom ytan är öppen. Lädret har naturliga färgskiftningar, märken efter ärr och insektsbett förekommer – och blir en del av karaktären. Ett unikt läder som ger en unik möbel.

… fårskinn.
Våra fårskinn kommer från några av de främsta fårfarmarna i Australien. Skinnen är uteslutande från Crossbred-får, vilket garanterar en hög kvalitet.
 

 


De är lockiga av naturen, men nyans och lock kan variera i utseende.

… våra färgprover.
Håll i minnet att olika läder och fårskinn aldrig kan (eller ska) se helt identiska ut. Våra färgprover är därmed främst en indikation. Skinnen är beredda och färgade enligt högt ställda krav på miljö och djurhållning.